Cara Nak Buat Kek Batik Simple
Biskut Marie 2 mangkuk Susu pekat separuhikut suka nak letak banyak mana. Yang tak ada mixer mungkin boleh gunakan blender.
Jika tidak keraslah kek anda.
. Resepi kek batik ini hanya memerlukan 4 bahan yang ringkas termasuklah serbuk Milo mudah untuk dihidangkan pada bila-bila masa. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat. 1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g 12 cawan air masak 60ml50g 1sk Esen vanila.
Yang nak buat beniaga pun boleh cuba resepi ni. Barulah menjadi kek batik yang premium. Cairkan mentega coklat dan serbuk milo guna kaedah double boiler ataupun guna microwave saja selama 1-2 minit IKLAN.
Semoga resepi kek batik tamar cocoa ini bermanfaat buat kita semua. 1 sudu besar mentega beli online DI SINI. Sebenarnya mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mini Kek Batik Milo ini tidak begitu sukar.
Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat kek batik. Bahan-bahan yang diperlukan tak banyak berbeza dengan bahan untuk membuat kek batik biasa. Masukkan milo serbuk koko telur susu air ke dalam kuali dan gunakan api sederhana.
Kalau resipi yang banyak telur salutan kek batik agak kenyal dan tidak melekat. Mudahkan cara nak buat kek batik ni. Untuk topping ambil cream cheese dan putar dengan mixer.
Nak google kat kedai runcit masa tengah beli barang handphone pulak lupa bawak. 1 pek biskut Marie Tak kisah apa-apa jenama 250g mentegabutter. Panaskan kuali gunakan api perlahan.
Dnegan menggunakan 4 bahan sahaja dah boleh jadi kek batik yang super sedap. 80 ml susu segar. Masukkan susu pekat Milo Marjerin tadi dan kacau.
Boleh dijual waktu pagi dengan kuih muih yang lain. 3 sudu besar serbuk koko ayak. Resepi Kek Batik Simple dan Sedap 2 pek biskut marie 300g 250 gram buttercup marjerin atau cheese 1 tin susu pekat 1 cawan air masak 6 sudu besar.
Nak makan pulak rasa sayang. Jika tanpa telur pula salutan coklat akan. Siap untuk dihidang.
Gaul hingga sebati kemudian masukkan buttercup. Janji cukup bahan semua benda pasti menjadi. Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya.
Selain daripada kuantiti bahan yang digunakan memainkan pernana penting juga. Inilah cara nak buat resepi kek batik Milo dengan mudah di rumah. Saya guna loyang 88 yang dialas dengan baking paper.
Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur. Anda pasti boleh buat sendiri di rumah kerana cara-caranya tak susah mana pun dan yang paling best sedap sangat. 12 tin susu pekat manis.
Resepi Kek Batik Simple dan Sedap. Resepi Kek Batik Guna Biskut Jejari. Setelah itu lapikkan plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan daripada loyang nanti.
1 ketul butter 250 gm 2 bungkus biskut jejari. Jadi saya dengan berbesar hati nak share dengan korang resepi kek batik simple dan sedap yang siap dalam 10 minit ni. Bahan-bahan yang digunakan tidaklah terlalu mahal memang berbaloi bila buat sendiri dirumah.
Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Semuanya boleh dibeli dari HappyFresh Supermarket dan dapatkan kesemuanya dihantar ke rumah dalam 1 jam. Walaubagaimanapun nak buat kek batik ni antara makanan yang paling mudah nak buat untuk kategori dessert atau kek.
Bahan A Resepi Kek Batik Lembut. Resepi kek batik ini hanya memerlukan 4 bahan yang ringkas termasuklah serbuk Milo mudah untuk dihidangkan pada bila-bila masa. Bahan bahan dah cukup semua jom kita tengok cara buat resepi kek batik niRujuk pada gambar ya.
Beli dari HappyFresh Supermarket. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Bahan-bahan nak buat Kek batik.
Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Masukkan 200 gram buttercup. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat.
34 tin susu pekat. Masukkan susu segar sedikit susu pekat manis lebih kurang 3 sudu besar dan perahan lemon supaya rasa cream cheese lagi sedap dan tak muak. Resepinya adalah seperti berikut.
Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan tekan untuk padatkan. Percaya atau tidak anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun.
Bahan-bahan lapisan Cream Cheese. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan padatkan. Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan.
BAHAN ADUNAN TOPPING. Cuma biskut Marie atau biskut keping ditukarkan dengan biskut jejari. Nak cukupkan bahan je amik masa seminggu hahahaha almaklumlah umur macam ni selalu sangat lupa.
Jom kami kongsikan resepi kek batik yang simple tapi sangat sedap. Milo 1 mangkuk Marjerin 12 bekas Cara nak membuat kek batik simple dan sedap. 4 Bahan Bahan Resepi Mini Kek Batik Milo.
Cara membuat kek batik yang mudah dan cepat. Berikut merupakan resepi kek batik yang saya cuba sendiri. Gaul hingga pekat dan sekata kemudian padamkan api.
Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia. Tapi macam mana nak buat kek batik yang sedap. Sedia Secawan Milo.
Setelah adunan kek batik siap tuang cream. Kek batik milo ini dibuat mengikut kreativiti pemilik resepi ini yang mana beliau menyatakan guna topping dengan Choc Ganache dan paling sedap sehingga terasa coklatnya. Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya.
14 kg biskut marie yang berwarna coklat. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Sedia Setengah cawan.
1 bar chocolate cardburry tak kisah perisa apa 30gm serbuk milo beli online DI SINI.
No comments for "Cara Nak Buat Kek Batik Simple"
Post a Comment